Relaxing Face Massage

april 16, 2015


Morda katera izmed vas že ve, da sem pred študijem na Filozofski fakulteti hodila na kozmetično šolo, in eden izmed najljubših predmetov je bila praksa. Še posebej takrat, ko sem bila na vrsti za model. :) To je bilo pravzaprav skoraj vsak teden, ker smo bile razdeljene v pare. Masaže, nege obraza, nege telesa, joj kako je bilo fino, ko smo se učile in preizkušale različne tehnike in izdelke. Pred nekaj dnevi sem se zopet spomnila na to, kako čudovito sproščujoča in prijetna je lahko masaža obraza. Namreč, pred kratkim sem dobila ponudbo za obisk kozmetičnega salona Estetika Močnik, kjer Darja ponuja različne kozmetične storitve. Po mojem kratkem, a zame potrebnem zaslišanju o kozmetičnih linijah, ki jih uporablja, sva se dogovorili za masažo obraza. Lahko si predstavljate moje navdušenje, komaj sem čakala, ker vse od srednje šole nisem bila na masaži obraza. In nisem bila razočarana! :)
Salon je prijetno majhen, lepo urejen, čist (kar nam je bilo ubito že v srednji šoli in te stvari opazim) vzbuja občutek domačnosti in sproščenosti. Seveda pa sam salon ne bi oddajal tako prijetne energije, če ne bi bila tudi kozmetičarka Darja takšna. Zelo prijazna, sproščena, pri masaži in pogovoru se je prav videlo, da svoje delo opravlja z velikim veseljem, strastjo in tudi znanjem. Temu primerna je bila tudi masaža. Darja je pričela s čiščenjem obraza, nato nanesla arganovo olje in pričela s sproščujočo masažo obraza in limfno drenažo. Iz prve roke vam lahko povem, da nimajo vsi pravega dotika, a Darja ga zagotovo ima. Obraz mi je čudovito zmasirala, med masažo je bila prižgana pomirjujoča glasba, svečke, skoraj sem zaspala. :) Po masaži je bila moja koža prijetno mehka, ne bom rekla prerojena, definitivno pa dobro prekrvavljena. In jaz sem se počutila super! Ko bi le lahko večkrat ponovila! Poleg vsega mi je bilo všeč, da mi je Darja na koncu svetovala tudi kako naj izboljšam svojo kožo, ker trenutno je res v nekem čudnem stanju. Po drugi strani pa mi sploh ni omenila njenih izdelkov, ki bi jih "morala" kupiti za lepo kožo, kot se to nedvomno dogaja v nekaterih salonih. Moja izkušnja je bila nadvse pozitivna in res sem vesela, da sem dobila to priložnost. Darja, hvala!<3 Zelo priporočam! 
 Za konec prilagam še intervju, da boste Darjo lahko še malo bolje spoznale. Sicer pa si lahko več o njenih storitvah preberete na spletni strani, salon pa lahko najdete tudi na Facebook-u.

1. Za začetek se na kratko predstavi.

Sem Darja Močnik, diplomirana kozmetičarka, ki obožuje svoj poklic. Predvsem me zanima vse, kar je v povezavi z naravo, zakaj? Z vsem svojim znanjem, ki sem ga pridobila tekom izobraževanja, lahko rečem, da je naše telo preslikana narava in da vse kar na kožo damo, se bo nekje zagotovo poznalo, zato sem pristaš manualne obdelave telesa z naravnimi proizvodi. Res pa je, da pri rezultatih takšnih metod potrebujemo čas, kar pa načeloma velja za vse, kar v življenju želimo doseči, kajne? ;)

2. Zakaj si se odločila za kozmetični salon s poudarkom na naravni kozmetiki? Te je to že od nekdaj zanimalo? Nameravaš sčasoma uporabljati le izključno naravne izdelke? 

Za poklic kozmetičarke sem se odločila že v rani mladosti, nekako sem ga začutila in odločitev je bila očitno prava. Da pa bo moja filozofija „čimbolj naravno“ se mi pa niti sanjalo ni...Že od nekdaj imam naravo zelo rada in vse, kar v njej najdemo, je dragoceno, zato sem dolgo časa razmišljala, kako vse to uporabiti v kozmetiki, kako to predstaviti ljudem,da ne bo izpadlo „klišejsko“, saj je trg že prezasičen z različnimi informacijami (tudi neverodostojnimi in nestrokovnimi in laik res ne more vedeti katera informacija je resnična in katera ne. In tukaj mi je pogled razširil prav moj študij, ki mi je dal toliko teoretičnega znanja, da sem lahko stvari med seboj povezala, koristila pa so mi tudi različna dodatna izpopolnjevanja, neprecenljive pa so bile tudi praktične izkušnje, ki sem jih pridobila tekom izobraževanja z delom v različnih kozmetičnih salonih. 

Moje vodilo je, da vsako stranko obravnavam kot individuum s specifičnimi problematikami in stanji. V svojem salonu uporabljam proizvode in kozmetične linije, ki so naravne in organske, ter certificirane z ustreznimi certifikati (cruelty free, USDA organic, O.F.C, certifikat BDIH...). Prisegam tudi na vsa olja, saj so res čudo narave. Posebnost mojega salona so definitivno živi polžki (helix aspersa muler), ki jih stranki polagam na obraz, njihova slina, ki jo pri tem izločajo, pa na koži res dela čudeže. Polžja slina znanstveno dokazano pomaga reševati težave z aknami, teleangiektazijami, brazgotinami, opeklinami, gubicami, suho kožo ali kakršnekoli druge nepravilnosti na koži. V kratkem bom pripravila tudi študijo učinkov nege obraza s polži pri različni problematiki kože, namen katere je širši javnosti približati in dokazati, da so efekti narave lahko res neverjetni.
3. Kaj ti "naravno" sploh pomeni?

Narava je na nek način dandanes na žalost zapostavljena. Kljub temu, da iz ogromno različnih koncev prihajajo informacije oziroma ponujanje „naravnega“, so ljudje do tega vse bolj skeptični, saj je cilj nemalo trgovcev in ponudnikov „naravnih“ storitev le višja cena, ne pa tudi kvaliteta in pristni izvor naravnih izdelkov. Mislim, da bi morala biti kontrola tozadevno strožja in da bi certifikat za ponujanje naravnih izdelkov/storitev lahko pridobili le ustrezno strokovno in moralno ozaveščeni ponudniki, v katerih bi tudi ljudje lahko lažje prepoznali kvaliteto in ne zgolj „hrepenenje po denarju“. Sama sem še pristaš „stare šole“, mogoče k temu pripomore tudi dejstvo, da sem odraščala izven mesta in naravno in naravo tudi v resnici cenim in čutim. In moje mnenje je, da le kdor naravo zares ceni in čuti, lahko naravne produkte tudi učinkovito ponuja ostalim in jih tozadevno ozavešča.

 4. Ali sicer uporabljaš naravno kozmetiko? Kateri so tvoji najljubši kozmetični izdelki?

Tudi doma uporabljam samo naravne izdelke. Za odstranitev makeup-a uporabljam kokosovo olje, ki je eden izmed mojih najljubših izdelkov, saj nadvse učinkovito odstrani vsa ličila in je maximalno bogato s sestavinami, ki koži dajejo vlago in zaščito. Prisegam tudi na arganovo olje, ki ga uporabljam zjutraj in zvečer, saj je pravo „tekoče zlato“ in koži daje vse, kar ta potrebuje. Obvezno pa morajo biti vsa olja hladno stiskana in ekološko predelana. Zelo rada pa si vsaj enkrat tedensko naredim naravno masko iz gline, ki na kožo deluje čistilno in vlažilno. 

5. Zanima me še, če imaš kakšen nasvet za moje bralke, morda kako doseči zdravo in lepo kožo?

Zdrava koža je ogledalo našega načina življenja. Gre za paketek, ki ga ne moremo zapakirati, če je napol prazen, zato priporočam, naj se vse začne z zdravo prehrano, pitjem veliko vode, gibanjem na svežem zraku in filtracijo vsakodnevnega stresa. Kometičarke pa smo tukaj, da vam pomagamo „zbalansirati„ in aktivirati delovanje žlez, hormonov ter popraviti nepravilnosti, ki so nastale na koži. Pomembno je, da pazite, kaj vnašate na kožo, saj skoraj 70 % sestavin koža vsrka in kumulira, pri tem pa obvezno poslušajte sebe, se opazujte, ne oklevajte pa po strokovni nasvet priti v kozmetični salon, saj smo za tovrstno problematiko kozmetičarke usposobljene, da vam svetujemo.


Kaj pa ve, ste že bile na masaži obraza? Ali obiskujete kozmetični salon? :)


Translation
Hi ladies! For today's post I decided to keep it only in Slovenian, sorry, but I'm describing my awesome experience with a new beauty salon in Ljubljana with the emphasis on natural cosmetics. I had such a lovely face massage with argan oil, I nearly fell asleep! There's also an interesting interview with Darja, the owner of the salon, so if you're maybe curious about what she has to say, just click the translate button. :)


Jana xx


*Čeprav je bila masaža obraza brezplačna, je moja ocena iskrena. Tako kot vedno! :) 

4 komentarji :

 1. Aaaa, sem bila ravno danes pri njej :)

  Jaz bom imela pa nego obraza, komaj čakam!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Iiiii super! :)) Mi je rekla ja, da boš prišla :) Ful dobro, komaj čakam, da preberem tvojo izkušnjo, upam, da bo enako pozitivna kot moja! :))

   Izbriši
 2. Tole se pa bere izredno zanimivo :) Tudi sama poskušam biti čimbolj ''zelena'' glede svojega obraza, še posebej ker imam mastno in nečisto kožo

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala, super je bilo :) Me veseli, da tudi ti uporabljaš naravne izdelke :)

   Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.