SpaRitual Protein Boost Strengthening Treatment for Brittle Nails

junij 13, 2014


Že nekaj časa imam težave z mehkimi nohti, ki se za povrh še plastijo. Včasih mi grejo že tako na živce, da sploh ne vem več kaj storiti in tako sem pred nekaj meseci kupila SpaRitual Protein Boost podlak za vzdrževanje suhih in krhkih nohtov. Lak nohte krepi tako, da poveže nohtne plasti ter s tem prepreči cepljenje in plastenje. Zagotavlja odlično vlaženje, zmanjšuje lomljenje in izboljšuje prožnost nohtov. O njem nisem našla veliko ocen, kar pa sem jih, so bile pozitivne in po težkem razmišljanju sem se odločila za nakup. Po težkem zato, ker stane 20€, kar je zame za en lak veliko!
SpaRitual Protein Boost Moisture Repair for Brittle Nails, Podlak za vzdrževanje suhih in krhkih nohtov
SpaRitual Protein Boost Strengthening Treatment
 SpaRitual izdelki so vegan in niso testirani na živalih, laki za nohte so brez toluena, formaldehida, camphorja in DBP-ja. Podlak med drugim vsebuje proteine soje, ki obnavljajo strukturo nohta in preprečujejo luščenje in plastenje nohta. Kaktus in ekstrakt kumaric nohtom vračajo vlago in izboljšujejo fleksibilnost nohtov.

Kot nekateri drugi podlaki za krepitev nohtov na trgu, je tudi pri tem posebno navodilo za uporabo. Lak uporabljamo samostojno kot podlak sedem dni in ga nanašamo vsakodnevno. Torej, prvi dan nanesemo eno plast, drugi dan nalakiramo čez prvo in tako naprej sedem dni. Nato lak odstranimo in ponovimo celoten postopek, dokler se nohti ne izboljšajo ter nato uporabljamo na tri do štiri dni.
Postopku sem sledila ter se vsakodnevno lakirala a na mojih nohtih podlak žal ne deluje. Nohti so se mi izboljšali le malo, da ne rečem skoraj nič in nad lakom sem zelo razočarana. Dobro, res je, da ga po mesecu in pol nisem več nanašala vsakodnevno a glede na ocene so nekatere punce opazile razliko že samo po enem tednu! Uporabljala ga bom še naprej in upam, da se bodo kakšni rezultati vseeno pokazali, zaenkrat pa ga glede na moje izkušnje ne priporočam! Je pa res, da je odličen kot običajen podlak, barvni lak se veliko dlje obdrži na nohtu. Pa tudi hitro se posuši. Ne bi se pa tudi branila njihovih drugih lakov, sploh barvnih, ker mi je zelo všeč embalaža, gumijasti pokrovček in dolg ter tanek čopič.
SpaRitual Protein Boost Strengthening Treatment ingredients
Kot sem že napisala, podlak stane 20€ in je voljo v Müllerjih, a ne v vseh. Jaz sem ga dobila v Ljubljani v BTC-ju, na Čopovi ga nimajo.
 

Translation
I have some real problems with my nails. They're soft and brittle and they peel. You can imagine sometimes I'm going crazy over them so a couple of months ago I decided to splurge on the SpaRitual Protein Boost Basecoat for brittle nails. If you haven't heard about this brand, SpaRitaul is vegan and cruelty free, their nail polishes are free of toluene, formaldehyde, formaldehyde resin, camphor and DBP. 
 Protein Boost strengthens nails by binding nail layers, preventing splitting and peeling. Basecoat provides extra conditioning, reducing breakage and improving flexibility. I didn't find a lot of reviews about this nail treatment but what I did manage to find was positive so I had high hopes.
 As some other strengthening basecoats on the market, this one also has some special instructions on how to use it. The best way is to use it alone and reapply daily for seven days. So, you apply it the first day and then do it again the next day and so on till you apply it the seventh time. Then you remove it and do the whole thing again. As the nail condition is restored, you can use it every three to four days.
I did all that but unfortunately the basecoat doesn't work on my nails. Oh the disappointment! Nails are just a tiny bit better than before but if I'm honest, there's really not much of a difference. Okay it's true that about a month or a month and a half into the treatment I kinda gave up and I just used it as a normal basecoat and didn't reapply it every day but still, some girls had dramatic change in just one week! I don't know, I'll still use it but I don't recommend it. At least it works great as a normal basecoat - my nail polish lasts longer so that's a plus. And another plus is the pretty packaging, the rubbery cap and long and thin brush. Oh and it also dries quickly.:)


Love you lots,
Jana

15 komentarjev :

 1. Škoda, da ni bilo vidnih izboljšav, sploh za to ceno. Meni je glede plastenja najbolj pomagal Essie Nourish me, ampak se ga na žalost več ne da dobiti pri nas :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mja res je, hvala :) Oh škoda, upam, da bom našla katerega, ki ti bo enako pomagal! :)

   Izbriši
 2. Odgovori
  1. Hvala za predlog, Kristina :) Upam, da bo kateri prišel prav, zame pa na žalost ne bo dobra izbira, ker mislim, da testirajo na živalih :(

   Izbriši
 3. Meni, če uporabljam te lake za krepitev nohtov po navodilih, nič ne pomagajo, zato jih ponavadi nosim kot podlak pri čisto vsaki manikiri in potem čez kak mesec ali dva začnem opažati rezultate. Če so nohti krepkejši, se manj cepijo in hitreje rastejo, mi pomaga, če pa tega ne opazim, ga ne uporabljam več.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Aha zanimivo! Sem kar nekako vesela, da nisem edina :) Saj imaš dober način za ugotavljanje, ker po enem mesecu se pa res mora že kaj opaziti :)

   Izbriši
 4. Shame you didn't like it. I didn't see any miracle results either, but my nails were fine even before using it. On the other hand, my friend swears by it, she said it really made a difference to her weak nails.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Thank you Inga :) Oh how I wish I'd had the same results as your friend! :)

   Izbriši
 5. I haven't heard of it before, but it's a shame it didn't work for you though x

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Thank you Tania, hope I'll find someting better :) x

   Izbriši
 6. Thanks for the honest review on this one and sorry to hear it didn't work for you :( x

  Evelyn @ We Were Raised By Wolves

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. You're welcome sweetie and thank you, I'll need something better :) x

   Izbriši
 7. Za bolj trdne nohte in na splošno tudi bolj zdrave lase, ki se radi cepijo, sem jaz najprej skušala jest veliko sezama (zmelješ v kavnem mlinčku žlico sezama in jo vmešaš v jogurt ali pa smoothie), potem pa sem poskusila še s tabletami Bio-Selen+Cynk (imajo jih v Gorenjski lekarni in Sanolaborju). Tablete delajo čudeže, nobenih težav nimam več z nohti, je pa tako, da jih jemlješ en mesec vsak dan eno, potem se pa po nekaj tednih pokažejo izboljšave (zaradi nalaganja snovi v telesu, ki začnejo postopno delovat). In so neprimerno cenejša varianta, kakor raznorani laki za nohte. Pa še zdravju na splošno koristijo! :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Aaaha super, hvala za nasvet Neža!<3 Sicer kar pazim na to kaj pojem ampak bom preizkusila s temi tabletami, hvala, mogoče pa bodo meni tudi pomagale :))

   Izbriši
  2. Malenkost, upam, da ti bo pomagalo. :)

   Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.