Tea Tuesday

december 17, 2013


Morda še ne veste, da sem rahlo nora na čaje! Današnja objava bo zato namenjena dvema čajema, ki ju trenutno obožujem.
Zhena's Gypsy Rooibos, Good4you Tea

Zhena's Gypsy Tea - Rooibos with Acai and Citrus
Zhenas Gypsy Tea Rooibos Acai Citrus
Zhena's Tea
Seveda je moja prva izbira rooibos.<3 Organski, brezglutenski  in vegan rooibos z acai jagodami in citrusi, ki je prav tako tudi del pravične trgovine. Kot prvo naj povem, da čudovito diši po mešanici citrusov in breskev! Vsebuje limonsko travo, pomarančno lupino, eterično olje mandarine in naravno aromo breskve, da si boste lažje predstavljali omamno sladek in svež vonj. Več o sestavinah si lahko preberete tukaj, kjer je pri vsaki sestavini kratek opis. Čaj je bolj sladek, tako kot je pri rooibosu običajno, a podrobneje se v opis raje ne bom spuščala. Lahko pa rečem, da se zazna aroma breskve bolj kot citrusov. Meni je čaj odličen in nakup zelo priporočam!
Zhena's Gypsy Tea Rooibos with Acai and Citrus ingredients
Čaj je shranjen v krasni embalaži, vsebuje 22 ekološko prijaznih čajnih vrečk, ki jih lahko reciklirate na kompostu. Kupila sem ga na iHerbu, stane okoli 4€. Sicer pa si več o rooibosu lahko preberete tukaj.
Zhenas's Gypsy Tea
Zhena's Rooibos blended with Acai berry and Citrus

Good4you - Could You Be Loved Tea
Good4you Could you be loved tea
Could you be loved tea Good4you
Drugi čaj je prav tako v krasni embalaži, ki je popolnoma drugačna od prve a še vseeno čudovita. Pa še popolnoma biološko razgradljiva. Could you be loved je pomirjujoči čaj, ki vsebuje zelo zanimive sestavine, ki jih v čajih še nisem zasledila. Dobro, jasmin, ingver in kopriva so zame popolnoma normalne sestavine čajev a ashwaganda, korenina mace in kave so zame nekaj novega. In kava ni tista kava kot morda mislite ampak rastlina zahodnega Pacifika pri kateri korenina deluje pomirjujoče. Ni pa priporočljiva za tiste, ki trpijo za boleznimi jeter, ker lahko bolezen le še pospeši.
Good4you Could you be loved tea ingredients
 Prvič, ko sem čaj preizkusila, me je spomnil na nekatere okuse Yogi čajev a mi je takoj postal veliko ljubši, ker je bolj blagega in prijetnega okusa. Nisem največja navdušenka nad ingverjem a v tem čaju ga je ravno prav, sploh ni premočnega okusa in vonja. In čeprav je jasmin med sestavinami na prvem mestu ga sploh ne vonjam niti okusim a kot sem že rekla, čaj je blagega okusa in nobena sestavina ne prevladuje ampak so vsa v ravnovesju.
V paketu je 16 biološko razgradljivih čajnih vrečk iz rastlinske celuloze.
Good4you Tea
Could you be loved tea ingredients
 Šele po opisu in iskanju linkov sem ugotovila, da čaja sploh ni več možno dobiti, še vseeno pa lahko pobrskate med preostalimi ročno izdelanimi čaji in izdelki za nego na Etsy Good4you spletni trgovini. Njihov dizajn je res kjut! :)
 

Translation
My two favourite teas at the moment are Zhena's Gypsy Rooibos with Acai and Citrus Tea and Good4you Could You Be Loved tea. I always love me some rooibos! I already wrote about it here but this one from Zhena's is my current fave. It has the most amazing smell! It contains lemon grass, orange peel, essential oil of mandarin and natural peach flavour so you can imagine that it smells good. :) It's more peachy than citrusy, sweet but fresh. The taste is also amazing, I highly recommend it. I bought mine organic, fair trade, vegan and gluten free rooibos on iHerb
The second tea is from Good4you and it's a relaxing tea. It contains some great and interesting ingredients like jasmine flowers, ginger, ashwaganda, maca, ginko... I really like its mild taste and the fact that none of the ingredient is overpowering the others. Unfortunately you can't get it anymore, at least not where I looked but you can get some other teas or maybe even some lovely handmade products. They really have a cute design! :)


Jana xx

12 komentarjev :

 1. Jaz sem tudi nora na čaje, ampak sem čisto bedna in jih kupujem samo v čajnici Cha, zdaj se trenutno nacejam z belim čajem granatno jabolko :). Sem bila pa obsedena s Pukka zelenim čajem z limonsko travo in pa zelenim čajem iz Lolite Oasis Tea Forte (lahko bi si ga kupila, malo za spremembo). Skratka, jaz sem tiste vrste človek, ki nekaj pije, je ali dela do onemoglosti, potem pa prešalta na nekaj drugega dokler se spet povsem ne zasiči :D.

  OdgovoriIzbriši
 2. btw. tisto v oklepaju "Lahko bi si ga kupila, malo za spremembo" je bila moja misel sami sebi, da ne bo narobe razumljeno ;).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hihi sem razumela kaj si mislila :)) Jaz že dolgo nisem bila v tej čajnici, pa saj je čist okej, je pa res, da je meni Palača čajev boljša ampak na žalost tudi dražja :( Jaz pa še vedno sploh nisem kupila nobenega Pukka čaja :P Saj pri meni je tudi bolj tako, čeprav več čajev imam doma, več različnih pijem :) ampak ko ti je en najboljši potem itak da boš tistega vedno pil :D

   Izbriši
 3. Še ena ljubiteljica čajev. Imam jih kar nekaj iz čajnice, pa koprivo in beli čaj z malino iz malince.si, kjer majo te najbolj kjut organske čaje :)
  Drugače sem pa grozna ljubiteljica predvsem belih čajev.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Woho! :)) Kopriva je super, jaz pomladi/poleti kar svežo pijem :) Malinca je pa tudi taka kjut trgovinica! :) Sem bila jaz tudi obsedena z belimi čajimi, ful so dobri :)

   Izbriši
  2. Jaaa malinca je ful kjut trgovinca. Zdej bom mela prtov novoletno zaobljubo, vsak mesec kupit en xy čaj :).

   Izbriši
  3. Jaz imam to srečo, da mi jo je fantova babica nabrala in posušila :) Super je za kri, jaz se dosti boljše počutim, ko jo pijem :) (koprivo)
   Malinca je res super trgovina :) Točno nekaj takega smo potrebovali ane :)
   Erika ni slaba odločitev :))

   Izbriši
 4. This sounds lovely! I am currently drinking a rosehip and hibiscus tea it's so yummy :-) xx

  OdgovoriIzbriši
 5. I usually buy Acai Supplement tablets - but this tea looks more enjoyable!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I had Acai in powder form, it was great :) I love the tea, i have to buy a new one :) xx

   Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.