Let's Talk About Rooibos

oktober 04, 2013


Rooibos čaj je eden izmed mojih najljubših čajev. Bodimo iskreni, obožujem veliko različnih vrst čajev, od zelenega do domačega iz posušenih zelišč. Če ne vsebuje veliko ingverja, potem mi bo zagotovo všeč. Na koncu pa imam še vseeno najraje rooibos čaj. Kot zeleni tudi rooibos vsebuje antioksidante, navdušenje nad njim pa je še večje, ker ga lahko pijem kadarkoli želim, tudi zvečer saj ne vsebuje kofeina.
Rooibos čaj
Rooibos pomeni rdeči grm, imenuje se tudi rdeči čaj in izvira iz Afrike. Čaj je pred uporabo zelen, s fermentacijo na vročem soncu pa spremeni svojo barvo. Iz tega naj bi izviral njegov rahlo sladek okus. Poleg že omenjenega antioksidantnega delovanja, rooibosove blagodejne učinke povezujejo z zdravjem možganov, alergijami, ekcemi, stresom, nespečnostjo, želodčnimi težavami, prebavnimi motnjami... Poleg tega je zaradi vsebnosti cinka in alfa hidroksi kislin odličen tudi za lepo kožo.


 Čaje imam spravljene v šatuljah, ki jih obožujem! Fotografirala sem le tri, leva in sredinska sta iz čajnice Cha, desna pa je že stara, ena izmed tistih posodic, ki jih babica še vedno uporablja. :)
Šatulje za čaj

Trenutno imam dve vrsti rooibosa z aroma, tistega brez, na prvi sliki sem po fotografiranju porabila. Čaj pijem skozi celo leto, poleti je bil moj zvesti spremljevalec z aromo limonske trave. No, ne smem pa pozabiti tudi na moj preljubi zeleni ledeni čaj. :)
Rooibos z limonsko travo

V teh hladnih dneh pa sem našla novega favorita - Čaj ljubimcev oziroma Thé  des Amants. Gre za rooibos čaj z aromo jabolka, mandlja, cimeta, vanilije in ingverja. Lahko si mislite, da čaj diši prečudovito in tudi okus je temu primeren! Kaj naj rečem, pojdite v Palačo čajev, ga povohajte in ga nato tudi kupite. :) 100 g stane 7,60€. 
Rooibos des Amants, Čaj ljubimcev
Rooibos des Amants

Še kakšna navdušenka nad rooibos ali čaji nasploh? Kateri je vaš najljubši? :)

11 komentarjev :

 1. Točno tale na sliki je moj najljubši. Počasi mi ga bo zmanjkalo, hello čajna hiša :)!

  xx

  OdgovoriIzbriši
 2. Hi there sweetie,
  I also love rooibos and i drink also during the summer.
  First i didnt like it because i tried one from yogui tea and was not so good (african rooibos is called).

  My fav teas are
  Chai and ginger ones

  But i love more tisanes such as raspberries, sage or rosmarin ones.
  I love pukka teas too.

  I send you lot of kisses,


  Pd i use rooibos also for home made facial mists hihi

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hey girl!:) I know what you mean, at first i also didn't like it but now i can't live without it :)
   I wanna love ginger tea but i just don't :/ And everyone loves Pukka teas:D
   Me too!:) It's so refreshing :)

   Lots of love xx

   Izbriši
 3. Tega pa še nisem preizkusila. Drugače pa je moj najljubši čaj zeleni - za zjutraj, zvečer pa meta - po novem celo domača:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Moraš!:D Kateri zeleni pa? Si mogoče preizkusila tistega iz Mullerja, Jutranja svežina?:) Meta je super ja, sploh domača<3

   Izbriši
  2. Najprej sem veliko pila Zen Chai od Teekanne in tistega z dodatkom breskve, zdaj pa navadnega pijem:) Mullerjevega pa še nisem preizkusila, bom enkrat kupila;)

   Izbriši
  3. Mmm ta z breskvo se sliši slastno :) Hihi :) x

   Izbriši
 4. Pred leti sem bila prava obsedenka s čaji. No, še zdaj zelo rada popijem skodelico dobrega čaja. Roiboos je bil nekaj časa aktualen, pa mi je postal presladek (čajev namreč že dolgo ne sladkam več). Rada imam zeliščne, zelene in črne čaje: meta, melisa, kakšna dobra mešanica zelišč, limonska trava; pa Earl Grey in Irish Morning iz čajnice Cha. V Palači čajev še nisem bila, pa tudi dvomim, da bom šla. V Cha lahko kupim 50 g čaja (kar je fino, če čaj kupujem prvič in se potem izkaže, da mi ni všeč), pa tudi cene se mi zdijo malo nižje.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaz si tudi nič ne sladkam čajev pa mi na srečo rooibos ni presladek, mi je ravno prav :) Črni čaji so meni tudi všeč a jih sploh ne pijem pogosto, ker imam raje manj kofeinske..:) Ja, Cha ima ugodnejše cene, v Palači so nekateri čaji zelo dragi :/ Pojdi vseeno malo pogledat, so ful prijazni in ful imajo vsega, lepa trgovinica je :) Jaz raje kupujem v Palači čeprav se tudi čajev iz Cha ne branim! itak jih pa včasih kupim tudi v Dm-u ali Mullerju, samo da niso vrečkice pa sem srečna :D x

   Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.