Quick DIY Tip

september 12, 2013


Včasih moji doma narejeni izdelki niso takšni kot bi si želela. Med njimi so zagotovo anticelulitne masažne ploščice s kavo. Zaradi nepravega razmerja so bile zelo trde, ob stiku s kožo se sploh niso zmehčale in lahko si mislite s kakšnim naporom in odporom sem jih uporabljala. Zato sem jih pa tudi uporabila le nekajkrat. Na srečo večino domače kozmetike lahko hitro spremenimo in izboljšamo.

Masažna ploščica s kavo

Ker so bile masažne ploščice pretrde, sem jih ponovno stopila in dodala še več orehovega in olivnega olja. Nato sem mešanico za nekaj minut postavila na hladno in z ročnim mešalnikom z metlicami vse skupaj premešala. Nastala je krema oziroma maslo, ki jo bom zdaj lahko z veseljem uporabljala. Krema je še vedno malo lepljiva, ker vsebuje veliko čebeljega voska a vsaj nanos na kožo bo veliko lažji. Zaradi tega tudi nisem objavila recepta, če pa vas zanima kako lahko naredite kremo, si lahko pogledate v tej objavi.

Krema za telo s kavo

Če si torej želite narediti kakšno kremo za telo, naj vas ne skrbi, če rezultat ne bo tak kot ste si zamislili. Na koncu še vedno lahko vse skupaj stopite in dodate ali več olja ali pa več kakavovega masla/čebeljega voska oziroma nečesa kar izdelek strdi. 


Jana xx

2 komentarja :

  1. Se popolnoma strinjam! Včasih si tako v tistem, kar delaš, da pozabiš na tako preprosto stvar-sploh za doma narejene izdelke- da lahko pač znova preizkusiš in isto maso spet stopiš. Joj, koliko krat sem jaz že morala popravljati kaj:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ja, tako preposto je, če se ti nekaj zalomi, nadležno ampak se da rešiti :) Itak pa s preizkušanjem lahko najdeš dobre recepte :D

      Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.