Kavni piling

avgust 26, 2013


Nekaj objav nazaj sem pisala o preizkušanju doma narejenih izdelkov za nego kože in mislim, da je že čas, da povem, da so kavne masažne ploščice zanič. Narejene so po receptu v katerem je čebelji vosek, olivno in kokosovo olje, v katerem se je namakala kava in eterično olje limonske trave. Običajno sem ploščice naredila po svoje in ne vem kaj mi je bilo, da sem tokrat sledila receptu, ki je vseboval toliko čebeljega voska. Masažne ploščice so zelo trde in res se težko uporabljajo, sploh ne vem, če mi bo uspelo vse porabiti. Poleg tega čebelji vosek na koži naredi nekakšen zaščitni sloj, ki niti čez noč ne izgine. Res mi niso všeč! Zato bom danes raje napisala objavo o kavnem pilingu, ki je prav tako namenjen proti celulitu.

Kavni piling proti celulitu

 Za piling potrebujete:
- sladkor/sol, za odstranjevanje odmrlih celic, 
- kavo, izboljša prekrvavitev in s tem razgradnjo maščobnih celic; kava je ena izmed sestavin, ki jo veliko uporabljajo v kremah proti celulitu, in
- olivno olje za navlaženo in mehko kožo.


Za piling nimam natančnega recepta. Razmerje med sladkorjem in kavo je lahko pol/pol, jaz običajno dam več sladkorja kot kave. Olivno olje pa dodam po občutku, nekaj žlic, odvisno od velikosti kozarčka v katerem je piling. To je enostavna različica recepta, za "naprednejšo" pa potrebujete še:

- nekaj cimeta, pospešuje prekrvavitev in izločanje odpadnih produktov iz podkožja in s tem zmanjšuje maščobne blazinice; lahko deluje dražilno zato z njim ne pretiravati,
- zeleno glino, uporabljajo jo pri anticelulitnih oblogah ter
- žlico ali dve karitejevega masla, ki kožo pusti mehko in nahranjeno.
(Lahko dodate tudi nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri.)


Pri pilingu je super, ker ni treba slediti točnemu receptu in na koncu je vedno odličen. Lahko dodate več olja ali pa več sladkorja, da dobite želeno teksturo. V tem primeru sem dodala 4 žlice olivnega olja in 2 žlici karitejevega masla.

Glede učinkov na zmanjšanje celulita je težko govoriti a koža je po umivanju definitivno bolj napeta in gladka. Ne vem, če res pomaga, ker proti celulitu uporabljam še druge izdelke a zagotovo ne škodi. Če imate čas, pa lahko piling nanesete na kožo, se zavijete v prozorno folijo in počakate nekaj časa, da sestavine še bolj učinkujejo. :)

14 komentarjev :

 1. Woah this is amazing. But the coffee is already used or new? Here many people use the coffee from the Mokka LOL
  I have all the ingredients. Gonna try it soon :)

  Kissess

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Thank you sweetie:) It's new but i also read that some use used coffee grounds :)
   That's great, hope you'll like it! :) xx

   Izbriši
  2. I will try with sea salt from Trapani (Sicily) and fair trade brown sugar ...let see what comes out!
   Since i can niot drink too much coffee i will do it with new powder...or just wait someone in famly prepares any Moka :)

   Izbriši
  3. Yeah with sea salt is great, a bit more rough than sugar so the exfoliation is even better :) Hihi hope you'll try it soon :)

   Izbriši
 2. A great alternative DIY using coffee. So this is peeling treatment not normal exfoliation right? must smell heavenly.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hmm i'd say it's normal exfoliation, it's just a scrub with coffee and sugar, nothing special really :) Yeah it does smeel good :)

   Izbriši
 3. Great recipe, I bet this smells amazing! I made a coffee/sugar scrub a while back and it did a great job exfoliating :) x

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Thanks:) It does :) That's great and i love it because it's effective but still gentle :) xx

   Izbriši
 4. wow, zelo uporaben blogec :) moram poskusiti!

  OdgovoriIzbriši
 5. OK, to pa RES moram narest :). Kava + piling <3!

  xx

  OdgovoriIzbriši
 6. Adiijo, obvladaš ti vse te zadeve :D Super.!

  OdgovoriIzbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.