MSM prehransko dopolnilo

julij 25, 2013


MSM ali metil-sulfonil-metan je prehranska oblika naravnega žvepla, ki je pomembna sestavina pri tvorbi kolagena, elastina, hrustanca in keratina.
Žveplo predstavlja četrtino celotne telesne teže in je tretji najpogostejši mineral v človeškem telesu. Nahaja se v svežem sadju in predvsem zeleni zelenjavi ter v nekaterih algah. Sodeč po raziskavah pa je pri večini ljudi opaziti pomanjkanje žvepla v telesu, ki s starostjo narašča. Pomanjkanje žvepla je vidno v brazgotinah, gubah, poškodovani koži. Primanjkljaj je lahko povezan tudi bolečino, utrujenostjo, povečanim psihološkim in fizičnim stresom, depresijo. 

MSM Prehransko dopolnilo

MSM torej skrbi za prožnost, moč in krepitev mišic, kosti, sklepov in notranjih membran. Še posebej pa krepi lase, kožo in nohte - imenuje se tudi mineral lepote. Pomaga pri gubah, poškodovani koži, brazgotinah, ekcemih, psoriazi, rosacei, aknah, dermatitisu, luskavici in prhljaju. Telesu pomaga ohranjati ravnovesje med alkalnostjo in zakisanostjo. Prav tako ima antiseptične ter očiščevalne učinke v prebavnem traktu, spodbuja metabolizem, čisti kri in pomaga pri delovanju jeter.

MSM jemljem skoraj tri mesece in glede na vse našteto sem pričakovala ogromno. Začela sem ga jemati predvsem zaradi razcepljenih nohtov in v pričakovanju čudovite kože, pa tudi hitre rasti las se ne branim. Moram priznati, da sem bila popolnoma razočarana. MSM pri meni očitno ne deluje, ker po prebiranju so učinki vidni že po mesecu dni, pri meni pa niti po treh mesecih. Popolnoma nič! Poleg tega sem se zadnjič zbudila s tako močnim krčem na nogi kot še nikoli - MSM pa naj bi krče zmanjševal. Morda bi morala dopolnilo jemati še dlje ali preizkusiti katero drugo znamko. Glede na to, da sem zadnjič brala, da je nekaterim poškodoval jetra se bom temu dopolnilu zaenkrat raje izogibala.

Sicer pa sem o MSM-ju brala veliko pozitivnih ocen tako da morda pa le deluje. Kot pri vsakem dopolnilu je tudi pri tem potrebno slediti parim navodilom. Za temeljito absorpcijo in delovanje je MSM potrebno uživati skupaj z vitaminom C. Jaz sem ga vedno uživala skupaj z limono, včasih pa tudi z vitaminom C v prahu iz DM-a. Poleg tega je MSM grenak in z limono se okus izboljša oziroma izniči. Priporočljivo ga je uživati zjutraj in v dopoldanskem času, ker lahko povzroča nespečnost. MSM je treba začeti jemati postopoma, se pravi od tretjine žličke pa do dveh žličk na dan. Ker telo ni vajeno se lahko pri začetnem prevelikem odmerku odzove z glavoboli in zaprtjem. In ko že omenjam glavobole, ob jemanju je treba spiti veliko vode, ker se glavoboli v večini primerov pojavijo prav zaradi pomanjkanja vode.

MSM prah sem kupila tukaj, 250 g stane približno 7€. Sicer imajo pa v tej spletni trgovini še veliko drugih dopolnil oziroma superhrane po zelo ugodnih cenah. Poštnina se izračuna pred končnim naročilom glede na težo paketa, ki prispe zelo hitro. Zadnjo pošiljko sem dobila v štirih dneh. :)

Imate kakšne izkušnje z uživanjem MSM-ja? Upam, da so boljše kot moje. :)

2 komentarja :

  1. hmmm... zanimivo. Jaz si ga že dolgo ogledujem, ampak ponavadi vedno prebrem, da ljudje uživajo abnormalno velike doze MSM, mogoče za to pri tebi ne deluje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha mogoče pa je res to razlog, hvala:) Sem po hitrem googlanju videla, da nekateri uživajo od 3 do 6 žličk in se šele po parih tednih vrnejo na priporočljivi 2 žlički na dan..to je res ful velik!..

      Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.