Piling za telo s sivko

maj 11, 2013


Piling za telo je eden izmed tistih izdelkov, ki jih za nego uporabljam le redko. Nekako se mi ne ljubi ubadati še s tem in zato sploh ne kupujem nobenih pilingov za telo. No, vseeno pa je včasih dobro odstraniti odmrle celice na koži in ker res ne rabim kupovati še pilinga za telo, si ga raje naredim kar sama. Postopek je zelo preprost, piling je učinkovit, sestavine pa poceni.
Piling za telo s sivko

Piling sem naredila iz:
- sladkorja,
- olivnega olja,
- posušene sivke in
- eteričnega olja sivke.

Piling za telo s sladkorjem in olivnim oljem

Sladkor sem namerila v skodelici, kjer ga hranim. Dodala sem 4 žlice olja, pest sivke, nekaj kapljic eteričnega olja in zmešala. To je vse :) Lahko se uporabijo katerekoli druge sestavine, druga olja, zelišča ali preprosto le sladkor in olje.


Piling sem naredila že februarja zato je že čas, da ga omenim. Kristali sladkorja so kar grobi zato vrat in dekolte zmasiram nežneje kot druge dele telesa. Zelo učinkovit je pri negi stopal. Koža je po uporabi zelo mehka in zaradi olja tudi navlažena. Pri uporabi je malo packarije, sploh zaradi sivke. Piling ne vsebuje nobenih konzervansov zato je treba malo paziti, da ne pride preveč vode v posodico, ker vpliva na razvoj bakterij. Poleg tega je malo nadležno, ker se olje nabere na dnu posodice. Včasih piling malo premešam ali pa le obrnem posodico in malo počakam, da olje steče navzdol in nato uporabim. 

Za konec pa samo še ena informacija, ki sem jo prebrala šele pred kratkim in je še en razlog več za doma narejen piling. Plastična zrnca v pilingih niso razgradljiva in s tem onesnažujejo okolje. Našli so jih v morjih in oceanih, kjer uničujejo morsko življenje. Sicer se nekatere znamke že zavedajo problema in poskušajo nadomestiti plastiko. Seveda pa so zrna v pilingih lahko tudi naravnega izvora.

12 komentarjev :

 1. Jaz zelo zelo redko uporabljam pilinge za telo, ampak kot si ti rekla, včasih je res dobro odstraniti odmrle celice. Bom probala z doma narejenim pilingom. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Še dobro, sem mislila, da sem edina :) Super in upam, da ti bo všeč :) xx

   Izbriši
 2. Uf, izgleda super. Js trenutno uporabljam Body Shopov piling s čokolado, ampak bom tole definitivno poskusla, ko mi ga zmanjka. Sem si shranila med zaznamke. :) x

  OdgovoriIzbriši
 3. Super ideja! :) Sivko naravnost obožujem, enkrat sem za darilo dobila eno vrečico in jo imam poleg blazine, da lažje zaspim. :) Ponavadi, če že uporabljam piling ga kar kupim, ampak zdaj ko sem izvedela, da niso vsa ta zrnca naravnega izvora, bi se pa mogoče raje poslužila tvoje ideje. :) x

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :) Ja sivka je super za spanje :) in molje tudi :p Pa sporoči kako ti bo :) xx

   Izbriši
 4. Aaah, spet en dober "recept" :)! Trenutno mam piling od Melvite pa sem kar zadovoljna z njim. Ko mi ga zmanjka pa pridem pobrskat na tvoj blog in si sama kaj ustvarim ;).

  xx

  OdgovoriIzbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.