Konjac Sponge with French Green Clay

maj 02, 2013


Konjac gobica za čiščenje obraza z zeleno glino za normalno do mastno kožo. Gobica je izdelana iz krompirja oziroma korena konjak in izvira iz Japonske, kjer so ga kot zdravilo uporabljali že v 5. stoletju. Narejena je torej iz naravnih, rastlinskih vlaken in zelene gline. Ne vsebuje nobenih barvil in drugih dodatkov, je popolnoma biološko razgradljiva - po uporabi jo lahko odvržemo na kompost. 
Konjac gobica za normalno do mastno kožo

Gobica je ob odprtju malo mokra in ni suha, kot sem pričakovala. Prav tako ima rahel vonj, ki po nekajkratni uporabi izgine. Čeprav je namenjena čiščenju obraza ni nadomestilo za druga čistilna sredstva. Uporablja se na očiščenem obrazu. Lahko se uporabi tudi s čistilnim gelom a jaz jo uporabljam brez, vedno zjutraj a ne vsak dan. Gobico je najprej potrebno zmočiti, držim jo pod tekočo vodo in obenem rahlo stiskam, da se hitreje prepoji z vodo. Nato iz gobice nežno iztisnem veliko vode a ne vse ter s krožnimi gibi začnem masirati obraz. Ko končam, kožo splaknem z vodo, obrišem in nanesem kremo. Gobica je zelo mehka in nežna, odlična tudi za predel okrog oči saj kože ne vleče. Po uporabi je koža osvežena in gladka, bolj kot po mehanskem pilingu, ki mi pogosto preveč razdražijo kožo in jih zato ne uporabljam več.

Lahko se uporablja vsakodnevno, ker ni niti malo groba. Naredi zelo nežen piling, globinsko očisti kožo, z masažo pa tudi stimuliramo pretok krvi. Na embalaži sicer piše, da je primerna tudi za odstranjevanje ličil česar ne mislim preizkušati, ker nisem prepričana, da bi se ličila popolnoma sprala iz gobice. Raje jo uporabljam zjutraj, včasih po umivanju s čistilnim gelom, drugič pa kar neposredno, brez predhodnega čiščenja. 

Konjac gobica z zeleno glino

Po uporabi jo je ponovno treba splakniti z vodo in obesiti na pritrjeno vrvico. Priporočljivo je shranjevanje na suhem zraku, na vlažnem se ne suši dobro, kar vpliva na rast bakterij. Zato jo tudi raje hranim v sobi in ne v kopalnici. Popolnoma se posuši v 2 do 3 dneh, postane manjša in trda. Pri neprimernem shranjevanju lahko postane leglo bakterij, na srečo pa se lahko prekuha. Gobica naj bi bila primerna za uporabo približno tri mesece, odvisno od nege/uporabe. Grobo stiskanje in zvijanje jo poškoduje, hitreje se uniči.

Konjac Sponge for normal to oily skin
Konjac sponge with French Green CLay


Konjac gobice so dodatek k negi in primerne tudi za zelo občutljivo kožo, za nego kože z ekcemi in luskavico ter za vse starosti. Nudijo več različic, 5 gobic za različne tipe kože, na primer za mastno kožo vsebuje oglje.
 
Konjac Sponge

Edina stvar, ki me malo moti je alkalnost gobice, saj sem nedavno brala, da so za kožo boljša čistilna sredstva, ki vsebujejo kisline oziroma sestavine s kislim pH-jem. Zaenkrat moji koži ustreza tako, da se še s tem ne mislim obremenjevati. Kupila sem jo na feelunique, prodajajo jo tudi na licila.si.


8 komentarjev :

 1. Zanimivo, pri tebi pa vedno kaj novega odkrijem :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Me veseli :) jaz vedno rada najdem kaj novega :)

   Izbriši
 2. O zanimivo, bo treba preizkusit. :) Se pridružujem Aninemu komentarju. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Jo je že prijateljica preizkusila, pa je bila kar navdušena nad njo. Če pa še ti podaš tako mnenje, moram pa itak čimprej priti do te čudežne gobice :).
  Uživaj vikend :)!

  xx

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Joj hvala, kako si ti prijazna :D
   Enako! :) xxx

   Izbriši
 4. Jaz sem Konjac gobico preizkusila že kakšno leto ali več nazaj pa nekako ni čisto nič moji koži naredila. Mogoče bom kdaj še kakšno drugo znamko preizkusila. :)

  Sandra - The Puzzle of Sandra's Life

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Joj škoda :/ Upam, da ti bo od kakšne druge znamke bolj všeč :)

   Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.