Antipodes Aura Manuka Honey Mask

april 08, 2013


Antipodes Aura Manuka Honey Mask

Že kar nekaj časa imam tole masko, kupila sem jo konec januarja in končno sem se pripravila, da napišem oceno izdelka. Masko sem želela preizkusiti že dolgo časa, ker je bila povsod tako zelo dobro ocenjena in nadvse hvaljena. Seveda sem bila zelo vesela, ko sem jo končno dobila ter to celo objavila.

Maska naj bi globinsko očistila kožo, jo pomirila in intenzivno navlažila. Vsebuje manuka med, tradiconalno zdravilo Maorov iz Nove Zelandije, od kjer je tudi sama znamka Antipodes. Manuka med ima močne antibakterijske, protivnetne in antioksidantne lastnosti. Vsebuje avokadovo olje, ki kožo pomirja, vlaži in mehča, cvetove novozelandskega božičnega drevesa oziroma pohutukawe po maorsko, ki delujejo zelo vlažilno in antioksidantno ter še nekaj drugih sestavin kot sta, eterični olji vanilije in mandarine. Vonj je božansko čudovit in kot piše na embalaži res prinese mir in ravnovesje duha. Nisem še imela izdelka, ki bi tako lepo dišal in ne bi se branila kreme za telo s tem vonjem.

Antipodes Aura manuka med maska

Dovolj o vonju in raje na moje izkušnje z masko. Nanesem jo na očiščen obraz in pustim 15 minut. Maska je kremno-gelne teksture, svetle, pastelno rumene barve, na kožo se nanese in odstrani z lahkoto, zelo malo se strdi ter ne zateguje. Če jo nanesem malo, izgine oziroma se vpije v kožo, drugače ne. Običajno me nekaj minut malo peče ob nosu, drugje ne. 

Antipodes Aura Manuka Honey Mask

Moram priznati, da sem od maske pričakovala ogromno, skoraj čudež. Na žalost ga (še) nisem doživela. Maska je dobra, odlično diši, kožo navlaži a še vseeno me ni tako navdušila. Pogosto se mi zgodi, da se na masko sploh ne spomnim dokler je ne vidim v omarici in me nato vonj prepriča, da jo ponovno uporabim. Ali pa misel na to, da danes me bo pa končno popolnoma prevzela. Maski sem dala veliko priložnosti, nisem in nisem se želela sprijazniti, da pa prav moji koži ne ustreza najbolj. Če je vsem skoraj čarobna, ne vem zakaj meni ni. Ali pa sem le čisto preveč pričakovala? Čeprav sem kar malo razočarana še vseeno mislim, da je maska dobra, ima super sestavine, primerna je za vse vrste kože. Po mojih izkušnjah bolje navlaži kot pa globinsko očisti. V ta namen so mi ljubše nekatere druge maske. 

Antipodes Aura Manuka Honey Mask ingredients

Masko sem kupila na feelunique, prodajajo jo tudi tu.
Izdelek ni testiran na živalih in čeprav me maska ni tako navdušila še vseeno želim preizkusiti več Antipodes izdelkov.

10 komentarjev :

 1. Oh, ta Manuka :)! Se strinjam - vonj je čudovit, čudežev pa od nje ni za pričakovati. Meni je sicer zdaj super, na začetku me pa ni prepričala.

  xx

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja jaz še kar čakam, da me prepriča :( Upam, da kmalu :)

   Izbriši
 2. Odgovori
  1. Ja škoda, ker ni tako odlično kot izgleda tudi na koži.. :)

   Izbriši
 3. Jaz imam zdaj tudi že nekaj časa tole masko in se čisto strinjam s tvojo oceno... gre za super masko, fenomenalno diši, ampak definitivno ne 'ustvarja' čudežev na koži. Jaz bi jo celo bolj uvrstila med negovalne, vlažilne maske, ne toliko med čistilne.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaaa no anee, sploh ne razumem kako je skoraj vsem tako všeč, jaz sem fuuul več pričakovala! Enako, čistilna je pomoje le zaradi manuka medu ampak ja, tudi meni je bolj vlažilna kot pa karkoli drugega :) In komaj čakam na ocene vseh tvojih novih Antipodes izdelkov :)

   Izbriši
  2. Ocene prihajajo kmalu in tudi en giveaway (pšššt!). Moram reči, da od vseh izdelkov (7), ki jih imam od Antipodes, nisem zadovoljna samo z enim, tako da bodo večinoma kar pozitivne ocene... :)

   Izbriši
  3. Woohoo! :D Noo to je pa super! :D

   Izbriši
  4. Na trgu je veliko Manuka ponaredkov, Manuka medu je zelo malo, po raziskavah ga prodajo več, kot pridelajo. Glede na delovanje se razvršča po učinkovitosti, ki se označuje z UMF. Za čistilne maske mora med vsebovati vsaj UMF+15 ali več. Cena take stekleničke avtentičnega medu -250g- je od 30 do 60 eur. Edini in po raziskavah res pravi se dobi pri nas le v lekarni. Antiseptično delovanje mora biti zmeraj označeno z UMF klasificiranjem.

   Izbriši
  5. Jaz si ful želim preizkusiti pravi manuka med, je na mojem wishlistu že predolgo, vse punce so tako zadovoljne z njim! Hvala za informacije :))

   Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.