Izdelka tedna #3

februar 09, 2013

Ta teden sem na novo odkrila encimski piling 100% Pure oziroma masko za obraz z ananasom. Gre za osvežilno vegansko obrazno masko z izvlečki ananasa in papaje, ki naredijo učinkovit piling in odstranijo odmrlo povrhnjico. Z obraza prežene utrujenost in ga naredi zdravega, svežega in spočitega.

 
Torej, maska oziroma piling je v prahu, ki ga je potrebno zmešati z vodo ali čajem. Priporočljiva je lesena ali plastična žlička in ne kovinska, ker kovine pospešijo razpad vitamina C. Na navodilu piše, da zmešaš žlico pilinga z žličko vode in dobiš kremno zmes. Jaz zmešam manjšo količino, ker mi je toliko preveč in zmes je vedno bolj redka kot pa kremna zmes. Na obrazu se piling posuši in kožo zateguje. Ne vem zakaj se izdelku reče ˝peel mask˝, ker ponavadi se takšne maske lahko odlepijo iz obraza, ta pa se spere po 5 do 10 minutah. No saj je vseeno, imam rajši take, ki se sperejo. 


Piling odlično raztopi odmrle celice in jih odstrani. To sem še posebej opazila te teden, ko sem imela nekaj luskic okoli nosu po ličkih in piling jih je odlično odstranil. Koža je po nanosu tako sijoča in bolj gladka. Encimski piling je tudi boljši od mehanskega, ker le-ta lahko vsebuje grobe delce, ki ranijo kožo. Ta piling maska pa je nežna a vseeno učinkovita, tako da bolj priporočam tale piling kot mehanski. Moram pa še preizkusiti kakšen kemični piling, ki so trenutno zelo zelo popularni.
Piling masko sem kupila v OrCi. Stane 20€ kar se mi zdi ugodno glede na to, da se malo porabi.
Drugi izdelek pa je moje doma narejeno maslo za telo. 


Vsebuje različna olja in masla, ki zelo nahranijo kožo in jo pustijo čudovito mehko. In to še dan po nanosu. Slaba stran je, da kožo pusti mastno. No pa če mi kožo pusti tako mehko mi je vseeno. Pravzaprav je iz podobnih sestavin kot masažna ploščica le, da je tekstura podobna gosti kremi. Pravzaprav je odvisno ali kremo hranim v hladilniku, kjer se strdi ali na sobni temperaturi, kjer je mehka. Tole kremo bi lahko uvrstila kar med najljubše izdelke letošnje zime, ker je ta že moja druga. Vonj pa je enak čokoladi s pomarančo.

4 komentarji :

 1. Peel se pomoje reče, ker je piling, če bi se pa odlepil od kože bi bil pa verjetno peel off ;). U tole maslo izgleda super!

  OdgovoriIzbriši
 2. Najboljši piling, sem ga ravno sprala z obraza :D. Ga pa jaz dlje pustim na obrazu, saj 30min.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. :D a res? Opaziš razliko, če pustiš dlje? Ker meni to zategovanje ni ravno pri srcu in imam rajši manj časa gor :)

   Izbriši

Design by Small Bits of Loveliness. Header by InstantLogo. Zagotavlja Blogger.